Srovnání čiřicí schopnosti vybraných čiřidel. – Bc. Ing. Valéria Marko
Bc. Ing. Valéria Marko
Diplomová práce
Srovnání čiřicí schopnosti vybraných čiřidel.
Comparison of finig ability selected fining agents
Anotace:
Diplomová práce byla vypracována na Mendelově univerzitě v Brně, Zahradnické fakultě v Lednici, Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů v letech 2014 - 2016. Cílem bylo u vybraných čiřidel před a po jejich aplikaci do vína sledovat a popsat jejich vliv na změny v bílkovinné stabilitě a v obsahu některých důležitých lítek ve víně jako jsou polyfenoly a antokyaniny. Dále senzoricky zhodnotit …víceAbstract:
Diploma thesis was drawn up at Mendel University in Brno, Faculty of Horticulture in Lednice, the Institute of Post-Harvest Technology of Horticultural Products in 2014 - 2016. The purpose of this work was to observe and analyse the influence of selected fining agents on protein stability changes, the concentration of the certain important substances in wine such as polyphenols and anthocyanins before …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Aleš Urbánek, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Stabilizace termolabilních bílkovin ve víně
Tereza Koblížková -
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Radomír Hodeček -
Vliv skladování na barvu rajčat
Daniela HLÁVKOVÁ -
Porovnání odchylek a mezipřístrojové shody spektrofotometrů při měření barevného odstínu
David Krejčí -
Účely a způsoby zobrazení nahoty ve filmu „Padesát odstínů šedi“
Zhanna Choporova
Název
Vložil
Vloženo
Práva