Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté – Natálie Terschova
Natálie Terschova
Bachelor's thesis
Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté
Yield formation of colored varieties of wheat plants
Abstract:
Pšenice setá (Triticum aestivum L.) je nejpěstovanější obilninou světa. V dějinách pěstování kulturních plodin mají nejdůležitější postavení obiloviny. Počátky pěstování pšenice jsou spojeny s počátky zemědělství jako takového. Především z dietetického hlediska má zásadní postavení právě díky zdrojům sacharidů a celé řadě proteinů. Tato surovina se využívá k výrobě potravin, ale i jako krmivo, pro …moreAbstract:
Common wheat (Triticum aestivum L.) is the most cultivated cereal in the world. Cereals have the most important role in the history of crop production. The beginnings of wheat cultivation are linked to the beginnings of agriculture as such. Especially from a dietary point of view, it has a crucial position thanks to its carbohydrate sources and a wide range of proteins. This raw material is used for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jiří Kudrna
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TERSCHOVA, Natálie. \textit{Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/atqekn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Crop Science / Crop Science
Theses on a related topic
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Výnos zrna pšenice ve vazbě na velikost kořenového systému
Ondřej Němec -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Sledování obsahové hladiny vybrané skupiny mikro a makroprvků v zrnu odrůd krmné pšenice produkované v podniku RABBIT Trhový Štěpánov, a.s.
František NERAD
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights