Využití rostlin z čeledi Mrkvovité ve výživě – Bc. Eva Bělohoubková
Bc. Eva Bělohoubková
Bakalářská práce
Využití rostlin z čeledi Mrkvovité ve výživě
Use of plants of the carrot family ( Apiaceae) in nutrition
Anotace:
Práci jsem zaměřila na čeleď mrkvovitou, jejich výskyt a použití. Práci jsem rozdělila na dvě hlavní části: teoretickou a praktickou. Teoretickou část jsem zahájila obecnými informacemi o čeledi mrkvovité, dále se věnuji jednotlivým rodům a druhům, jejich výskytu růstu, jejich využití v potravinářství, ve farmacii a lidovém léčitelství, či jejich toxickým účinkům na organismus. Praktická část zahrnuje …víceAbstract:
In my bachelor work I targeted the Apiaceae, its occurrence and utilization. I divided the work into two main sections: theoretical and practical. The theoretical section open general informations about the Apiaceae, next is concentration on single genera and species, their occurrence of vegetation, utility in food- processing industry, pharmaceutics and folk medicine or its toxic effects on organism …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tf13k/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: Mgr. Lucie Martykánová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Výživa člověka
Práce na příbuzné téma
-
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase
Jan Gábor -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
spices&species
Julie Dudová -
Spices and herbs export from India
Ginij Sharma