Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce – MUDr. Eva Sedláčková
MUDr. Eva Sedláčková
Doctoral thesis
Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Thesis Secondary Aromatics in Alcoholic Bewerages Determined by the Crop Year of Fruits
Abstract:
Předkládaná práce je zaměřena na shrnutí současného stavu poznání v oblasti způsobů získávání, analýz a využívání biologicky aktivních látek rostlinného původu. Pozornost je věnována především sekundárním a terciálním aromatickým látkám vznikajícím ve vybraných révových vínech a ovocných destilátech, jejich kvalitativnímu složení a kvantitativnímu zastoupení jednotlivých aromatických složek. Pozornost …moreAbstract:
This thesis is focused on summarizing the current state of knowledge in the field of methods of obtaining, analyzing and using biologically active substances of plant origin. Attention is paid mainly to secondary and tertiary aromatic substances arising in selected grape wines and fruit distillates, their qualitative composition and quantitative occurence of individual aromatic components. Attention …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 10. 2018
Thesis defence
- Date of defence: 4. 12. 2018
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SEDLÁČKOVÁ, Eva. \textit{Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/awlo33/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sedláčková, Eva. Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sekundarní aromatické látky ve Svatomartinských vínech
Lucie Mamráková -
Vliv kmene kvasinek na sekundární volatilní látky ve víně
Kateřina Chalupová -
Regulace vývoje sekundární buněčné stěny
Zuzana Dostálová -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal