Využití NMR k analýze jogurtů z kravského a kozího mléka – Bc. Andrea Nosková
Bc. Andrea Nosková
Master's thesis
Využití NMR k analýze jogurtů z kravského a kozího mléka
Use of NMR for the analysis of yoghurts from cow's and goat's milk
Abstract:
Mléko a mléčné výrobky patří mezi komodity, u kterých produkce i spotřeba stále roste. Výrazná obliba vzrostla u fermentovaných mléčných výrobků, které tvoří velice významnou a širokou škálu výrobků, do kterých spadají produkty lišící se typem použitých mikroorganismů nebo například rozdílnými postupy fermentace. Konzumace těchto výrobků zajišťuje pozitivní vliv na lidské zdraví, obsahuje vysoké množství …moreAbstract:
Milk and dairy products are among the commodities where production and consumption are still growing. A significant increase in popularity has been seen in fermented dairy products, which account for a very wide range of products of different beneficial bacteria used or different fermentation processes. Consumption of these products ensures a positive effect on human health, containing high levels …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOSKOVÁ, Andrea. \textit{Využití NMR k~analýze jogurtů z~kravského a~kozího mléka}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/ax2c1h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed -
Přiřazení NMR spekter dimerizační domény regulační podjednotky RII cAMP dependentní proteinkinasy
Zuzana Janáčková -
Characterization of non-B DNA structures using NMR spectroscopy
Ilektra-Chara Giassa -
Computational and NMR characterization of intrinsically disordered protein regions
Vojtěch Zapletal -
Charakterizace nukleových kyselin v komplexním prostředí živých buněk pomocí in-cell NMR spektroskopie
Michaela Krafčíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights