Využití NMR k analýze jogurtů z kravského a kozího mléka – Bc. Andrea Nosková
Bc. Andrea Nosková
Diplomová práce
Využití NMR k analýze jogurtů z kravského a kozího mléka
Use of NMR for the analysis of yoghurts from cow's and goat's milk
Anotace:
Mléko a mléčné výrobky patří mezi komodity, u kterých produkce i spotřeba stále roste. Výrazná obliba vzrostla u fermentovaných mléčných výrobků, které tvoří velice významnou a širokou škálu výrobků, do kterých spadají produkty lišící se typem použitých mikroorganismů nebo například rozdílnými postupy fermentace. Konzumace těchto výrobků zajišťuje pozitivní vliv na lidské zdraví, obsahuje vysoké množství …víceAbstract:
Milk and dairy products are among the commodities where production and consumption are still growing. A significant increase in popularity has been seen in fermented dairy products, which account for a very wide range of products of different beneficial bacteria used or different fermentation processes. Consumption of these products ensures a positive effect on human health, containing high levels …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOSKOVÁ, Andrea. \textit{Využití NMR k~analýze jogurtů z~kravského a~kozího mléka}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ax2c1h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed -
Charakterizace nukleových kyselin v komplexním prostředí živých buněk pomocí in-cell NMR spektroskopie
Michaela Krafčíková -
Možnosti využití průtokového bioreaktoru pro kontrolu homeostáze vnitrobuněčného prostředí a metabolického stavu buňky v průběhu in-cell NMR experimentu
Šárka Kargerová -
Přiřazení NMR spekter dimerizační domény regulační podjednotky RII cAMP dependentní proteinkinasy
Zuzana Janáčková -
Možnosti použití syntetických, teplotně citlivých polymerů pro imobilizaci savčích buněk v in-cell NMR spektroskopii
Šárka Pospíšilová
Název
Vložil
Vloženo
Práva