Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy – Lenka Bradáčová
Lenka Bradáčová
Bakalářská práce
Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy
Inhibitory Effect of Selected Fatty Acids on Biogenic Amines Producing Bacteria
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo stanovení minimálních inhibičních koncentrací mastných kyselin na deset vybraných dekarboxyláza-pozitivních kmenů bakterií. Mezi využité mikroorganizmy patřili zástupci gram-pozitivních i gram-negativních bakterií. Byly využity mastné kyseliny kaprylová, kaprinová a laurová v příslušných koncentracích.Abstract:
The aim of the thesis was to determine the minimum inhibitory concentrations of ten selected decarboxylase-positive bacterial strains. The microorganisms used included representatives of both gram-positive and gram-negative bacteria. Caprylic, capric and lauric acids were used at appropriate concentrations.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRADÁČOVÁ, Lenka. \textit{Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ay9oon/.
Jak správně citovat práci
Bradáčová, Lenka. Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Vliv kultivačních podmínek na transkriptom bakterie Streptococcus mutans
Veronika Žajdlíková -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová -
Delece profágů a nežádoucích genů z genomu bakterie <I>Pseudomonas aeruginosa</I> využívaného pro produkci lytických fágů.
Dominika Kubinová -
Antimikrobiální účinek různých bylinných extraktů na rozmanité bakterie.
Anna Pavlíčková -
Sulfát redukující bakterie ústní dutiny
Martina Coufalová -
Charakterizace minoritního stavu sigma podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin