Možnosti uchovávání sulfát redukujících bakterií – Bc. Aneta Kovářová
Bc. Aneta Kovářová
Bachelor's thesis
Možnosti uchovávání sulfát redukujících bakterií
The possibilities of storaging sulfate-reducing bacteria
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje popisu kultivace a uchovávání sulfát redukujících bakterií s možností uplatnění metody kryokonzervace pro dlouhodobé uchovávání. Tato metoda je dobře popsána u střevních mikroorganizmů. Sulfát redukující bakterie se vyskytují téměř ve všech prostředích na Zemi. Nejen v půdě, sladké a slané vodě, na površích korozivních kovů, ale mohou být izolovány i z gastrointestinálního …moreAbstract:
This bachelor thesis is devoted to the cultivation and preservation methods associated with sulfate-reducing bacteria. This novel study aims to explore the possibility of applying cryopreservation as a long-term storage method, which is well described in other intestinal microorganisms. Sulfate-reducing bacteria have a broad range of habitats/environments in which they can grow. Of which includes in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2020
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ag8oi/
Thesis defence
- Date of defence: 2. 7. 2020
- Supervisor: Mgr. Ivan Kushkevych, DrSc.
- Reader: Dr. Dani Dordević, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Experimental Biology / Special Biology
Theses on a related topic
-
Sulfát redukující bakterie ústní dutiny
Martina Coufalová -
Sulfát redukující bakterie a záněty střeva
Pavla Fedrová -
Střevní sulfát redukující bakterie: morfologická a fyziologická charakteristika.
Oľga Leščanová -
Citlivost střevních mléčných bakterií k metabolitům sulfát redukujících bakterií
Věra Kotrsová -
Využití bakteriofágů proti sulfát redukujícím bakteriím
Jan Mašek -
Mikroskopické metody identifikace sulfát redukujících bakterií z různých ekotopů
Blanka Hýžová -
Charakteristika asimilační a disimilační sulfát redukce u střevních bakterii
Jiří Cejnar -
Smyslový marketing a jeho vliv na české spotřebitele v závislosti na pohlaví
David Srb