Kristýna Odehnalová

Bakalářská práce

Barevné změny masa bobra evropského v průběhu skladování

Colour changes of Eurasian beaver meat during storage
Anotace:
Bakalářská práce představuje bobra evropského jako živočišný druh, zabývá se legislativními předpisy souvisejícími s jeho výskytem na našem území. Dále popisuje jakostní parametry masa z bobra evropského, jeho kulinární využití a barevné změny masa. Experimentální část sleduje barevné změny masa pomocí spektrofotometru v průběhu skladování. Maso bylo měřeno v den bourání a následně po 1, 3, 6 a 12 …více
Abstract:
This bachelor thesis introduces the Eurasian beaver as an animal species, deals with the legislation and regulations related to its occurrence in our territory. It also describes the quality parameters of Eurasian beaver meat, its culinary use and colour changes. The experimental part monitors the colour changes of the meat using a spectrophotometer during storage. The meat was measured on the day …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jan Slováček
  • Oponent: Vendula Popelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta