Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína. – Antonina Zaluzhna
Antonina Zaluzhna
Bakalářská práce
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Tasting sheets for sensory analysis of wine.
Anotace:
Bakalářská práce degustační tabulky pro senzorickou analýzu vína globálně lze rozdělit do dvou hlavních bloků. První poskytuje popis pojmů jako je smyslová analýza, ochutnávka/degustace a popisuje historii a budoucnost smyslové analýzy. Druhá část této práce popisuje a odhaluje použití degustačních tabulek, kategorie, které jsou hodnoceny ve většině ratingové systémy - vzhled, vůně, chuť a celkový …víceAbstract:
My bachelor's thesis about the tasting sheets for sensory analysis of wine can be divided into two main blocks. The first provides a description of concepts such as sensory analysis and tasting and describes the history and future of sensory analysis. The second part of my work describes and reveals the use of tasting sheets, categories that are rated in most tastings - color, smell, taste and overall …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení sortimentu jabloní z hlediska kvality plodů a vhodnosti pro pěstování s doporučením pro šlechtitele
Kateřina Tichá -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorické deskriptory francouzských vín na českém trhu: pohled českých konzumentů a odborníků vína
Barbora Bubeníková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Foreign trade of Italy - case study of grapes wine
Ksenia Shapko -
Fusion of spectroscopic data to discriminate the vintage year of red wine
Yegor Dubovoy -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka