Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína. – Antonina Zaluzhna
Antonina Zaluzhna
Bachelor's thesis
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Tasting sheets for sensory analysis of wine.
Abstract:
Bakalářská práce degustační tabulky pro senzorickou analýzu vína globálně lze rozdělit do dvou hlavních bloků. První poskytuje popis pojmů jako je smyslová analýza, ochutnávka/degustace a popisuje historii a budoucnost smyslové analýzy. Druhá část této práce popisuje a odhaluje použití degustačních tabulek, kategorie, které jsou hodnoceny ve většině ratingové systémy - vzhled, vůně, chuť a celkový …moreAbstract:
My bachelor's thesis about the tasting sheets for sensory analysis of wine can be divided into two main blocks. The first provides a description of concepts such as sensory analysis and tasting and describes the history and future of sensory analysis. The second part of my work describes and reveals the use of tasting sheets, categories that are rated in most tastings - color, smell, taste and overall …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Reader: Ivo Soural, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Zhodnocení sortimentu jabloní z hlediska kvality plodů a vhodnosti pro pěstování s doporučením pro šlechtitele
Kateřina Tichá -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorické deskriptory francouzských vín na českém trhu: pohled českých konzumentů a odborníků vína
Barbora Bubeníková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Foreign trade of Italy - case study of grapes wine
Ksenia Shapko -
Fusion of spectroscopic data to discriminate the vintage year of red wine
Yegor Dubovoy -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka