Komparace knižního a filmového zpracování Snídaně u Tiffanyho – Dita Svačinová
Dita Svačinová
Bachelor's thesis
Komparace knižního a filmového zpracování Snídaně u Tiffanyho
Comparison of book and film adaptation "Breakfast at Tiffany's"
Abstract:
Teoretická část:Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnání dvou odlišných zpracování díla Snídaně u Tiffanyho. Toho se snažím docílit charakteristikou literárního pretextu a jeho stejnojmenné filmové adaptace. Na základě vztahu literatury a filmu, ale i životů a uměleckých stylů autorů Trumana Capote a Blaka Edwardse analyzuji základní motivy díla.Praktická část:Praktickou částí této bakalářské …moreAbstract:
Teoretická část:The main objective of this bachelor's thesis is comparison of two adaptations of work „Breakfast at Tiffany's“. I try to achieve this by the characteristic of the literary pretext and its same named film adaptation. Based on the relationship between literature and film, but also the lives and artistic styles of Truman Capote and Blake Edwards, I analyze the basic motives of the work …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 8. 2020
Thesis defence
- Supervisor: PhDr. Eduard Burget, Ph.D.
- Reader: Daniel Kubec, MgA.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVAČINOVÁ, Dita. \textit{Komparace knižního a~filmového zpracování Snídaně u~Tiffanyho}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o., University of Creative Communication. 2020. Available from: https://theses.cz/id/b502ic/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o., Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o.Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o.
University of Creative CommunicationBachelor programme / field / specializace:
Visual and literary arts / Literary arts / Literary arts
Theses on a related topic
-
Female characters in The Great Gatsby and Breakfast at Tiffany´s
Nikola Kořínková -
Marketingový mix kaviarni: prípadová štúdia podniku EMA espresso bar
Jakub Vreštiak -
Business Plan for Café-bar "Ave"
Khashimzhan Arziyev -
Marketingový výzkum pro Stolní tenis a Hravý bar
Barbora Blechová -
Komparace čokolád vyrobených metodou "Bean to Bar"
Barbora Křížková -
Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení - Tapas Bar
Jan Pavlíček -
Informační systém pro Chiquita Fruit Bar
Tomáš Paulďuro -
Komparace čokolád vyrobených metodou "bean to bar" s běžně dostupnými čokoládovými výrobky
Anna Borovcová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights