Danila Skakun
Bakalářská práce
Nutriční složení jedlého hmyzu
Nutritional composition of edible insects
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nutriční složení hmyzu. Jsou analyzovány rozdíly v nutričním složení různých druhů hmyzu. V práci je uvedena platná legislativa a také jsou zmíněny rizika konzumace hmyzu. Dále jsou popsány způsoby analytického stanovení jednotlivých nutričních parametrů. V experimentální části byly stanoveny základní nutriční parametry, jakými jsou obsah tuků a mastných kyselin …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on the nutritional composition of insects. Differences in the nutri-tional composition of various insect species are analyzed. The current legislation is presented and the risks of insect consumption are also mentioned. Methods for the analytical determination of individual nutritional parameters are also described. In the experimental part, basic nutritional parameters …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Skakun, Danila. Nutriční složení jedlého hmyzu. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Hmyz – (staro)nová potravina: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Vendula Smilková -
Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou
Jana Matlášková