Technologie a vlastnosti konzumního mléka – Bc. Veronika Panáčková
Bc. Veronika Panáčková
Bachelor's thesis
Technologie a vlastnosti konzumního mléka
Technology and properties of milk
Abstract:
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako literární rešerše zabývající se získáváním mléka a jeho dalším zpracováním. Popisuje technologii výroby konzumního mléka, a to včetně jednotlivých fází výroby. Dále porovnává složení kravského mléka s mlékem ovčím, kozím, mateřským a také srovnává výhody a nevýhody konzumace mléka s ohledem na lidské zdraví.Abstract:
This thesis was created as a literary research and is dealing with milk production and its processing. It describes the technology of milk production that is presented in individual technological steps. Furthermore, it compares the composition of cow's milk with the milk of sheep, goat, and mother and also it compares the advantages and disadvantages of milk consumption with regard to human health …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 7. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 27. 8. 2014
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Panáčková, Veronika. Technologie a vlastnosti konzumního mléka. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Problematika výskytu a regulace tvorby hořkých peptidů v mlékárenských technologiích
Monica Hladíková -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Rizika deficitu mikronutrientů u pacientů s alergií na bílkovinu kravského mléka
Veronika Spáčilová -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci.
Petra Dědinová