Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu – Bc. Jana Hrachovinová
Bc. Jana Hrachovinová
Master's thesis
Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu
Bioavailability of metals for root vegetables
Abstract:
Diplomová práce Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu se zabývá přestupem rtuti z kontaminovaných zemědělských půd do kořenové zeleniny a zhodnocením zdravotního rizika vyplývajícího z konzumace zemědělsky významných plodin pěstovaných na kontaminovaných půdách. Teoretická část práce se věnuje charakteristice a toxicitě chemických forem rtuti, metodám stanovení frakcionace rtuti v půdě …moreAbstract:
The diploma thesis Bioavailability of metals for root vegetables deals with the transfer of mercury from contaminated agricultural soils to root vegetables and the evaluation of the health risk resulting from the consumption of agriculturally important crops grown on contaminated soils. The theoretical part deals with the characteristics and toxicity of chemical forms of mercury, the methods for determining …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Mgr. Pavlína Pelcová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Stanovení chemických forem rtuti plynovou chromatografií s detekcí atomovou fluorescenční spektrometrií
Michaela Věntusová -
Optimalizace stanovení olova a kadmia na atomovém absorpčním spektrometru FS 240 Varian
Marek MUCHA -
Optimalizace stanovení vybraných kovů na atomovém absorpčním spektrometru FS_240 Varian
Alena TILKOVÁ -
Nové trendy v konstrukci atomových absorpčních spektrometrů
Eliška Oravcová -
Význam kořenové zeleniny ve výživě člověka
Jan Guznar -
Analýza polyacetylenů v kořenové zelenině
Barbora Kvášová -
Sklizeň kořenových zelenin a používané mechanizační prostředky
Ludmila Zikmundová -
Mercury in fish products
Tereza Novotná