Nela Křivohlávková

Bakalářská práce

Kalkulace a analýza ziskovosti pokrmů v restauračním zařízení

Calculation and profitability analysis of dishes in a restaurant
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit dosavadní sestavování kalkulací ve vybraném restauračním zařízení, určit, který z analyzovaných pokrmů obsahuje nejvyšší marži, a navrhnout možnou optimalizaci. Vybraným podnikem je Hostinec „U Špičáků“, který se zabývá poskytováním gastronomických služeb. V teoretické části práce jsou za pomoci odborné literatury přiblíženy pojmy jako jsou náklady, kalkulace …více
Abstract:
This bachelor's thesis aims to evaluate the current process of cost calculation in a selected restaurant establishment, determine which dish has the highest profit margin, and propose possible optimization. The chosen establishment is the Hostinec 'U Špičáků', which provides gastronomic services. The theoretical part introduces concepts such as costs, calculation, and profitability, using specialized …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: Aneta Křehnáčová
  • Oponent: Kateřina Knorová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
https://vskp.vse.cz/eid/90457

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bakalářský studijní program:
Účetnictví a finanční řízení podniku