Nela Křivohlávková

Bachelor's thesis

Kalkulace a analýza ziskovosti pokrmů v restauračním zařízení

Calculation and profitability analysis of dishes in a restaurant
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit dosavadní sestavování kalkulací ve vybraném restauračním zařízení, určit, který z analyzovaných pokrmů obsahuje nejvyšší marži, a navrhnout možnou optimalizaci. Vybraným podnikem je Hostinec „U Špičáků“, který se zabývá poskytováním gastronomických služeb. V teoretické části práce jsou za pomoci odborné literatury přiblíženy pojmy jako jsou náklady, kalkulace …more
Abstract:
This bachelor's thesis aims to evaluate the current process of cost calculation in a selected restaurant establishment, determine which dish has the highest profit margin, and propose possible optimization. The chosen establishment is the Hostinec 'U Špičáků', which provides gastronomic services. The theoretical part introduces concepts such as costs, calculation, and profitability, using specialized …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: Aneta Křehnáčová
  • Reader: Kateřina Knorová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Praze
https://vskp.vse.cz/eid/90457