Kalkulace a analýza ziskovosti pokrmů v restauračním zařízení – Nela Křivohlávková
Nela Křivohlávková
Bachelor's thesis
Kalkulace a analýza ziskovosti pokrmů v restauračním zařízení
Calculation and profitability analysis of dishes in a restaurant
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit dosavadní sestavování kalkulací ve vybraném restauračním zařízení, určit, který z analyzovaných pokrmů obsahuje nejvyšší marži, a navrhnout možnou optimalizaci. Vybraným podnikem je Hostinec „U Špičáků“, který se zabývá poskytováním gastronomických služeb. V teoretické části práce jsou za pomoci odborné literatury přiblíženy pojmy jako jsou náklady, kalkulace …moreAbstract:
This bachelor's thesis aims to evaluate the current process of cost calculation in a selected restaurant establishment, determine which dish has the highest profit margin, and propose possible optimization. The chosen establishment is the Hostinec 'U Špičáků', which provides gastronomic services. The theoretical part introduces concepts such as costs, calculation, and profitability, using specialized …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2023
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/90457
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: Aneta Křehnáčová
- Reader: Kateřina Knorová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/90457
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme:
Účetnictví a finanční řízení podniku
Theses on a related topic
-
Kalkulační systém ve firmě
Iveta Kadlecová -
Plánování nákladů a využití kalkulačních metod pro stanovení cen
Petra Čerjaková -
Optimalizace kalkulačního vzorce a jeho využití v konkrétním podniku
Magdaléna Leczová -
Kalkulace a controlling
Martina Lněničková -
Kalkulace nákladů - přehled a doporučení pro konkrétního podnikatele
Pavla Krstevová -
Řízení nákladů s akcentem na jejich kalkulování
Pavla Jarošová -
Podnikatelský plán v oboru gastronomie
Rudolf LANG -
Kalkulace a jejich využití pro rozhodování v konkrétním podniku
Vendula Grundová