Analýza možnosti využití odpadního filtračního materiálu vznikajícího při výrobě piva – Adam Tkáč
Adam Tkáč
Bachelor's thesis
Analýza možnosti využití odpadního filtračního materiálu vznikajícího při výrobě piva
Analysis of the possibilities of using waste filter material generated from the production of beer
Anotácia:
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu využití odpadní křemeliny, která vzniká při výrobě piva. V první části práce je krátce popsán podnik a řízení odpadového hospodářství s cílem eliminovat dopady na životní prostředí. Detailněji je popsána společnost Plzeňský Prazdroj a jeden z jeho výrobních závodů Pivovar Radegast. K významným kapitolám patří proces filtrace piva, filtrační křemelina, typy křemeliny …viacAbstract:
This thesis focuses on the analysis of waste kiselguhr utilization, which results in the beer production. The first part briefly describes the company and waste management in order to eliminate the impact on the environment. There is described the company Plzeňský Prazdroj and one of its factories Radegast Brewery in detail. The important chapters include beer filtration process, filtration kiselguhr …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2016
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/115441
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2016
- Vedúci: Tomáš Bouchal
- Oponent: Gabriela Šupolíková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TKÁČ, Adam. \textit{Analýza možnosti využití odpadního filtračního materiálu vznikajícího při výrobě piva}. Online. Bakalárska práca. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Hornicko-geologická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/bjqp56/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Hornicko-geologická fakultaBachelor programme / odbor:
Nerostné suroviny / Environmentální inženýrství
Práce na příbuzné téma
-
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš -
POROVNÁNÍ ANALYTICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH HODNOT RŮZNÝCH METOD FILTRACE PIVA
Jan VASIL -
Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva
Jan VASIL -
Economic Analysis of Chosen Brewery
Pavla Sálová -
Strategická analýza podniku Pivovar Nymburk, spol. s.r.o.
Daniel Kubín -
Hodnocení finančního zdraví podniku Měšťanský pivovar Strakonice a. s.
Markéta Rohelová -
Finanční analýza pivovaru Bakalář - Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.
Barbora Raisová -
Real-Time Data Integration in CRM: An analysis of its impact on Global Business Performance and Competitive Environment in the Brewery Industry
Ebitimi Anthony Akene