Význam Slovácké gastronomie v cestovním ruchu – Jaroslav Maňák
Jaroslav Maňák
Bakalářská práce
Význam Slovácké gastronomie v cestovním ruchu
Importance of Gastronomy Tourism in Slovácko Region
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou gastronomie Slovácka. Teoretická část vysvětluje základní pojmy týkající se cestovního ruchu, jeho přínosy, formy a druhy. Zároveň popisuje pojmy z oblasti gastronomie jak české, tak i světové. Praktická část zjišťuje, pomocí dotazníkového šetření, význam a zájem o gastronomii Slovácka a zároveň jsou vypsány nejznámější gastronomické festivaly, které se …víceAbstract:
This thesis deals with the issue of Slovácko gastronomy. The theoretical part explains the basic concepts of tourism, its benefits, forms and types. At the same time it describes the concepts of both the Czech and the world gastronomy. The practical part finds out - using a questionaire - the interest of gastronomy in the Slovácko region and its importance; there are also listed the most popular food …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/110754
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2015
- Vedoucí: Václav Lednický
- Oponent: Karel Špatenka
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika cestovního ruchu
Práce na příbuzné téma
-
Nové trendy v kulturním turismu se zaměřením na kulinářský turismus v Praze
Markéta Musilová -
Specifické typy cestovního ruchu - gastroturistika a kulinářský turismus
Veronika KISTANOVÁ -
Projekt rozvoje kulinářského turismu na Uherskohradišťsku
Jana Košutová -
Kulinářský cestovní ruch
Dagmar ROUSOVÁ -
Projekt rozvoje kulinářské turistiky v regionu Jeseníky
Lucie Gorelová -
Hodnocení potenciálu cestovního ruchu v regionu Slovácko
Vojtěch Helia -
Propagace turistické destinace „Region Slovácko“
Aneta Vráblíková -
Možnosti rozvoje turismu v regionu Slovácko
Radek Opluštil