Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele – Bc. Kateřina Trněná
Bc. Kateřina Trněná
Master's thesis
Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele
Comparison of quality parameters of a soft drink with different forms of hop addition
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá jakostními parametry, výrobou a senzorickou analýzou nealkoholických nápojů s přídavkem chmele. Literární přehled zahrnuje základní informace týkající se problematiky nealkoholických nápojů, technologie jejich výroby, významu ve výživě člověka a požadavků na jakost nealkoholických nápojů. V druhé části se literární přehled zaměřuje na základní informace o chmelu, …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the process and sensory analysis of soft drinks with added hops and their quality parameters. The literature contains basic information on the issue of soft drinks, technological process, importance in everyday human nutrition and requirements for the level of quality of these soft drinks. In the experimental part, the production of 6 samples of syrups with different …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TRNĚNÁ, Kateřina. \textit{Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s~různou formou přídavku chmele}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/bmpltk/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Možnosti výroby nealkoholických chmelových nápojů
Lukáš Kříž -
Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin
Markéta Langová -
Mezipodnikové srovnání vybraných podniků vyrábějících nealkoholické nápoje v ČR na základě výročních zpráv
Veronika Hladká -
Nealkoholické nápoje, s.p. Olomouc. Inventární studie k archivnímu souboru
Radek PETŘÍK -
Dopad cenové regulace nealkoholických nápojů
Lucie Šťastná -
Hodnocení výkonnosti podniků vyrábějících nealkoholické nápoje v České republice
Kristýna Poulíková -
Reklama na nealkoholické nápoje a její vliv na žáky 2. stupně základní školy
Miroslava AMBROŽOVÁ -
Jazykové a nejazykové prostředky v reklamách na nealkoholické nápoje
Denisa BABULIAKOVÁ