Bc. Kateřina Trněná

Master's thesis

Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele

Comparison of quality parameters of a soft drink with different forms of hop addition
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá jakostními parametry, výrobou a senzorickou analýzou nealkoholických nápojů s přídavkem chmele. Literární přehled zahrnuje základní informace týkající se problematiky nealkoholických nápojů, technologie jejich výroby, významu ve výživě člověka a požadavků na jakost nealkoholických nápojů. V druhé části se literární přehled zaměřuje na základní informace o chmelu, …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the process and sensory analysis of soft drinks with added hops and their quality parameters. The literature contains basic information on the issue of soft drinks, technological process, importance in everyday human nutrition and requirements for the level of quality of these soft drinks. In the experimental part, the production of 6 samples of syrups with different …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta