Vyhodnocení kvality a trvanlivosti sýrů s protektivní kulturou – Bc. Veronika Skýpalová
Bc. Veronika Skýpalová
Master's thesis
Vyhodnocení kvality a trvanlivosti sýrů s protektivní kulturou
Evaluation of quality and shelf-life of cheeses with protective cultures
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá tématem protektivních kultur. V práci je stručně popsáno,jaké mají protektivní kultury účinky na polotvrdý zrající sýr a jejich vliv na zrání sýrů.Důležitou část této práce tvoří kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a účincíchv potravinářství. V praktické části je pozorován vliv protektivních kultur na chemickévlastnosti. Zaměřila jsem se na kyselost sýrů, pH, sušinu …viacAbstract:
The aim of this thesis is to investigate the topic of protective cultures. The work dealswith the effects of protective cultures on semi-hard ripened cheeses, and their impacton a process of ageing on given types of cheese. An important part of thisthesis represented in a chapter that deals with bacteriocins, their properties and effectin food processing. The effect of protective cultures on the chemical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková -
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou
Iva Březinová -
Vliv protektivních mikrobiálních kultur na senzorickou kvalitu sýrů
Iveta Urbanová -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Vývoj texturních vlastností a zastoupení mikro-organizmů v průběhu zrání sýrů za odlišných podmínek
Zuzana Macalíková -
MALDI ToF MS jako nástroj kontroly zrání sýra
Jan STRNAD
Názov
Vložil
Vložené
Práva