Bc. Veronika Skýpalová

Diplomová práce

Vyhodnocení kvality a trvanlivosti sýrů s protektivní kulturou

Evaluation of quality and shelf-life of cheeses with protective cultures
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem protektivních kultur. V práci je stručně popsáno,jaké mají protektivní kultury účinky na polotvrdý zrající sýr a jejich vliv na zrání sýrů.Důležitou část této práce tvoří kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a účincíchv potravinářství. V praktické části je pozorován vliv protektivních kultur na chemickévlastnosti. Zaměřila jsem se na kyselost sýrů, pH, sušinu …více
Abstract:
The aim of this thesis is to investigate the topic of protective cultures. The work dealswith the effects of protective cultures on semi-hard ripened cheeses, and their impacton a process of ageing on given types of cheese. An important part of thisthesis represented in a chapter that deals with bacteriocins, their properties and effectin food processing. The effect of protective cultures on the chemical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses bp16fg bp16fg/2
28. 4. 2017
Složky
Soubory
Zerdaloglu, S.
29. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.