Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie – Martin ŠPINKA
Martin ŠPINKA
Bachelor's thesis
Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Simultaneous determination of food dyes using UV/Vis spectrophotometry
Abstract:
Abstrakt Bakalářská práce je zaměřena na simultánní stanovení syntetických potravinářských barviv metodou derivační UV/Vis spektrofotometrie. V teoretické části je uveden přehled potravinářských barviv přírodních i syntetických a metody pro jejich stanovení se zaměřením na derivační UV/Vis spektrofotometrii. Experimentální část je zaměřená na vypracování metodiky pro stanovení azorubinu, sunset yellow …moreAbstract:
Abstract This bachelor thesis is focused on simultaneous determination of synthetic food dyes by derivative UV/Vis spectrophotometry. The theoretical part contains an overview of food dyes - natural and synthetic and methods for their determination with focus on derivative UV/Vis spectrophotometry. The experimental part is focused on establishment of the methodology for determination of azorubine, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 7. 2017
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Ľuboš Vrtoch, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠPINKA, Martin. \textit{Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie}. Online. Bachelor's thesis. Ústí nad Labem: University of Jan Evangelista Purkyně in Ústí nad Labem, Faculty of Science. 2017. Available from: https://theses.cz/id/bpvqlk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠPINKA, Martin. Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie. Ústí nad Labem, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakultaJAN EVANGELISTA PURKYNĚ UNIVERSITY IN ÚSTÍ NAD LABEM
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Toxicology and Hazardous Waste Analysis
Theses on a related topic
-
Studium interakcí vybraných potravinářských barviv s mědí(II) s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Venuše KOMJATIOVÁ -
Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka
Irena ŠESTÁKOVÁ -
Amarant ve výživě člověka.
Hana KAZÍKOVÁ -
Výzkum terapeutických semiokluzních hlasových cvičení a postavení hlavy při zpěvu
Pedro AMARANTE ANDRADE -
Charakteristika a vlastnosti amarantu
Eva SZAROWSKÁ -
Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku
Iveta TRÁVNÍČKOVÁ -
Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Eliška Gurská