René Sher
Master's thesis
Kalkulace ceny ve vybrané obchodní firmě
Price Calculation in selected Business Enterprise
Abstract:
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na oblast cenotvorby v odvětví gastronomie. Podává informace jak co nejlépe stanovit tvorbu cen u jednotlivých položek produktů tak, aby výsledná cena pokryla jednak veškeré náklady a zároveň vygenerovala zisk podnikateli. V teoretické části je v obecné rovině popsána cena, jako jedna ze složek marketingového mixu, dále pojmy jako cenová strategie, cenová politika a …moreAbstract:
This thesis is focused on the area of pricing in the catering industry. It gives information how best to fix the prices of individual items of products so that the resulting costs cover both the costs and simultaneously generate profit businesses. The theoretical part of general price described as one of the components of the marketing mix, as well as concepts such as pricing strategy, pricing policy …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 2. 2015
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/55344
Thesis defence
- Date of defence: 18. 1. 2016
- Supervisor: Irena Stejskalová
- Reader: Jana Pevná
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/55344
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / field:
Ekonomika a management / Management
Theses on a related topic
-
Menu engineering and its use in gastronomy
Zdeněk Juráň -
Menu Engineering and Its Use in Gastronomy
Barbora Ryšavá