Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech – Bc. Lenka Hasoňová
Bc. Lenka Hasoňová
Master's thesis
Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech
Optimization of Free Fatty Acid Determination in Real Systems
Abstract:
Předkládaná diplomová práce se zabývá optimalizací metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech. Konkrétně bylo pracováno se vzorky mléka a smetany, kdy bylo nutné nejdříve extrahovat mléčný tuk z těchto vzorků a následně připravit vzorky methylesterů mastných kyselin. Ty byly poté proměřeny pomocí metody plynové chromatografie a následně byla provedena kvalitativní a kvantitativní …moreAbstract:
The present thesis deals with optimization methods for the determination of free fatty acids in real systems. Specifically, it was worked with samples of milk and cream, it was ne-cessary first to extract the milk fat from these samples and then prepare samples of fatty acid methyl esters. These were subsequently measured using the method of gas chromatography, followed by qualitative and quantitative …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2015
Accessible from:: 18. 5. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HASOŇOVÁ, Lenka. \textit{Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/brewbz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hasoňová, Lenka. Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
GC/MS stanovení izomerních mastných kyselin v potravinářských\nl{} a biologických vzorcích
Michaela Merclová -
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Michaela Kamenická -
Analýza mastných kyselin ve vzorcích placenty
Veronika Hnojská -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Stanovení a diagnostický význam esenciálních mastných kyselin u diabetiků typu 2
Michal Kopčil -
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková -
Stanovení vybraných aminokyselin a mastných kyselin v mateřském mléce
Petra Fukasová