Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro – Bc. Pavla Krausová
Bc. Pavla Krausová
Master's thesis
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Effect of the combination of capric acid and lauric acid with nitrates on rumen fermentation and methane production in vitro
Anotácia:
Metan je jedním z hlavních skleníkových plynů, jehož produkce je stále alarmujícím problémem v souvislosti s globálním oteplováním. Značný podíl na produkci metanu pochází z fermentačního procesu v bachoru skotu, což vedlo k hledání strategií snižování této produkce. Jednou z navrhovaných metod bylo využití kombinace kyseliny kaprinové a laurové s dusičnany, u kterých byl v minulosti již prokázán antimetnogenní …viacAbstract:
Methane is one of the main greenhouse gases which production is an increasingly alarming problem in the context of global warming. A significant proportion of methane production comes from the fermentation process in the rumen of cattle, which has led to a search for strategies to reduce this production. One of the proposed methods was the use of a combination of capric and lauric acids with nitrates …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Miroslav Joch, Ph.D.
- Oponent: Petra Kubelková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRAUSOVÁ, Pavla. \textit{Vliv kombinace kyseliny kaprinové a~kyseliny laurové s~dusičnany na bachorovou fermentaci a~produkci metanu in vitro}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/bv7j1b/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Statiny jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Přírodní a syntetické látky jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Vliv intenzity příjmu krmiva u dojnic na produkci a kvalitu mléka, přežvykování, bachorovou fermentaci a efektivitu využití krmné dávky
Zuzana Pražáková -
Production, distribution and processing on farms with cattle breeding
Irene Otwuwa Obeng -
The impact of outdoor cattle overwintering husbandry on soil fungal community
Jiří JIROUT -
Vyhodnocení vybraných vlivů na užitkovost masných plemen skotu
Jana ZÍDKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva