Použití fosfátů v masné výrobě – Bc. Marika Tesařová
Bc. Marika Tesařová
Diplomová práce
Použití fosfátů v masné výrobě
Using phosphates in meat production
Anotace:
Diplomová práce se zabývá použitím fosforečnanů v masné výrobě. Teoretická část je zaměřena na výrobu jemně mělněných masných výrobků s popisem primárních surovin, základních technologických operací a požadavků na masné výrobky. Dále se práce zabývá použitím fosforečnanů v masné výrobě, jejich rozdělením, funkčními vlastnostmi a legislativními požadavky platnými pro použití v masné výrobě. Použití …víceAbstract:
Master thesis deals with the use of phosphates in meat production. Theoretical part is focused on the production of comminuted products, where primary raw materials, main technological operations and requirements for meat products are described. Furthermore, the master thesis deals with the use of phosphates in meat production, their distribution, functional properties, and legislative requirements …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Lucie Pospíšilová -
Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu
Radek PRŮŠA -
Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Jakub Martinek -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Senzorická analýza pro vyhodnocení pachu z potištěného offsetového materiálu
Tereza Prudká -
Senzorická analýza potravin
Lucie KAŇOKOVÁ -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková