Bc. Eva SZAROWSKÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika a vlastnosti amarantu

Characterization and qualities of amaranth
Anotácia:
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku amarantu, který patří do pseudocereálií. Ama-rant má vyšší nutriční hodnotu než běžné cereálie - vyšší podíl aminokyseliny lysinu, po-malu stravitelný a rezistentní škrob, látky prospívající zdraví, např. skvalen, fytosteroly a flavonoidy. Amarant je vhodnou složkou stravy celiatiků a má také značné využití v potravinářském a kosmetickém průmyslu.
Abstract:
Bachelor thesis deals with the description and characterization of amaranth, which belongs to pseudocereals. The nutritive value of amaranth is higher than the value of conventional cereals {--} higher content of amino acid lysine, slowly digestible and resistant starch, sub-stances with health benefits, e.g. squalene, phytosterols and flavonoids. Amaranth is suit-able for celiatic diet and is utilized …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor: 14837

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2010
  • Vedúci: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SZAROWSKÁ, Eva. Charakteristika a vlastnosti amarantu. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe