Charakteristika a vlastnosti amarantu – Bc. Eva SZAROWSKÁ
Bc. Eva SZAROWSKÁ
Bachelor's thesis
Charakteristika a vlastnosti amarantu
Characterization and qualities of amaranth
Anotácia:
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku amarantu, který patří do pseudocereálií. Ama-rant má vyšší nutriční hodnotu než běžné cereálie - vyšší podíl aminokyseliny lysinu, po-malu stravitelný a rezistentní škrob, látky prospívající zdraví, např. skvalen, fytosteroly a flavonoidy. Amarant je vhodnou složkou stravy celiatiků a má také značné využití v potravinářském a kosmetickém průmyslu.Abstract:
Bachelor thesis deals with the description and characterization of amaranth, which belongs to pseudocereals. The nutritive value of amaranth is higher than the value of conventional cereals {--} higher content of amino acid lysine, slowly digestible and resistant starch, sub-stances with health benefits, e.g. squalene, phytosterols and flavonoids. Amaranth is suit-able for celiatic diet and is utilized …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor:
14837
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SZAROWSKÁ, Eva. Charakteristika a vlastnosti amarantu. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Charakteristika a vlastnosti pohanky
Barbora MRÁZOVÁ -
Produkce, funkční a chemické složení nadzemní biomasy a chemické složení opadu alpinské tundry Východních Sudet v reakci na seč
Michaela KONEČNÁ -
Vliv složení tuhých alternativních paliv na složení a vlastnosti produktu po spalování
Robert Matysík -
Vliv složení vstupní suroviny a procesních parametrů termického rozkladu odpadních plastů na výtěžky a složení produktů
Kamila Kozelková -
Modifikace složení tenkých vrstev chalkogenidových skel systému\nl{} As-S připravených metodou spin-coating úpravou složení\nl{} výchozího roztoku
Tomáš Škop -
Vliv složení krmiva na rychlost produkce, obsah tuku a složení mastných kyselin cvrčka domácího (Acheta domesticus)
Pavel Pucholt -
Studium vybraných charakteristik elektrostaticky zvlákněných vláken s ohledem na materiálové složení zvlákňovaných vláken s ohledem na materiálové složení zvlákňovaných roztoků
Gabriela Mašková -
Chemické složení magmatického a hydrotermálního turmalínu v horninách z Tseelského teránu, JZ Mongolsko
Nikola Pecháčková