Bc. Monika Viktorinová
Bachelor's thesis
La cuisine provencale
Provencal cuisine
Abstract:
The topic of the bachelor thesis is Provencal cuisine, ingredients used in this cuisine and recipes of traditional Provencal meals. Individual ingredients are described in detail. This thesis is also devoted to customs used at the French table. The thesis also includes a short questionnaire where we find out the opinions of inhabitants of Provence on traditions kept in French cuisine.Abstract:
Tématem této bakalářské práce je provensálská kuchyně, suroviny používané v této kuchyni a recepty tradičních provensálských pokrmů. Jednotlivé suroviny jsou zde podrobněji rozebrány. Tato práce se také věnuje zvyklostem francouzského stolování. Bakalářská práce obsahuje také krátký dotazník, ve kterém zjišťujeme názor samotných obyvatel Provence na tradice dodržované v provensálské kuchyni.
Jazyk práce: French
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/cowob/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2010
- Vedúci: doc. Mgr. Václava Bakešová, Ph.D.
- Oponent: Ph.D. Miroslava Novotná
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationBachelor programme / odbor:
Specialization in Education / Lower Secondary School Teacher Training in French Language and Literature