Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin – Bc. Martina Sedláčková
Bc. Martina Sedláčková
Diplomová práce
Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin
Production of non-alcoholic beverages from non-traditional raw materials
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo popsat látkové složení nealkoholických nápojů a jejich technologické zpracování. Zaměřit se na využití pšenice k výrobě takových nápojů navrhnout a připravit několik variant nealkoholických nápojů. Základní surovinou všech připravených nápojů byla barevná pšenice PS Karkulka nebo Skorpion ze dvou roků sklizně, 2015 a 2016.Bylo vyrobeno celkem 17 sladových nápojů, 9 z …víceAbstract:
The goal of this diploma thesis was to describe the substance composition of non- alcoholic beverages and their technological processing. Focus on using wheat to produce such beverages, suggest and prepare several variations of non-alcoholic beverages. The basic raw material of all prepared beverages was PS Karkulka or Skorpion colored wheat from two years of harvest, 2015 and 2016.A total of 17 malt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Vliv receptury a technologie výroby na kvalitu čokoládových cukrovinek
Veronika Šafránková -
Současné technologie výroby barevných fotografií
Eva Štěpánková -
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Zařazení barevné pšenice do krmné dávky brojlerů
Marie Zahradníčková -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová