Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech. – Nora HLAVÁČOVÁ
Nora HLAVÁČOVÁ
Diplomová práce
Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech.
Microbial quality of raw cow's milk in selected breeds.
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledování problematiky výskytu celkového počtu mikroorganismů (CPM) ve čtyřech sledovaných chovech skotu. Chovy se od sebe lišily technologií ustájení a dojení, použitím predippingu, pastvou a velikostí stáda. První chov byl ustájen na vazném stání a dojení probíhalo na stání do potrubí a vykazoval průměrné hodnoty CPM od 10 {$\bullet$} 103 {$\bullet$} ml-1 do 179 {$\bullet …víceAbstract:
Graduation theses were inquired into question of presence of total bacteria count (TBC) in four selected cattle-raising. The breeds differ from each other with technology of lairege and milking, predipping, grazing and herd size. The first was lairage in stanction housing and in-stall milking pipeline system and embodied average values TBC from 10 {$\bullet$} 103 {$\bullet$} ml-1 till 179 {$\bullet …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2008
Zveřejnit od: 30. 4. 2008
Identifikátor:
5649
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2008
- Vedoucí: MVDr. Růžena Cempírková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLAVÁČOVÁ, Nora. \textit{Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/c6v6wu/.
Jak správně citovat práci
HLAVÁČOVÁ, Nora. Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech.. Č. Bud., 2008. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2008 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Vliv technologie chovu na obsah somatických buněk v kravském a buvolím mléce
Kateřina Lachmanová -
Vliv technologie chovu na složení kozího mléka
Monika Relichová -
Vliv plemenné příslušnosti a technologie chovu na růstovou schopnost jatečného skotu
Veronika Berková
Název
Vložil
Vloženo
Práva