"Gastronomické mystérium" - současné fenomény konzumerismu – BcA. Martin MALIŠ
BcA. Martin MALIŠ
Diplomová práce
"Gastronomické mystérium" - současné fenomény konzumerismu
"Gastronomic mystery" - a phenomenon of consumerism
Anotace:
Práce otevírá téma prožitku z pohledu estetických hodnot popkultury a jejích současných fenoménů v oblasti konzumerismu. Mapuje a konfrontuje nové mainstreamové trendy vznikajících přes sociální sítě a internet obecně. Poukazuje na odosobnělý přístup k prožitku a degradaci estetického vnímání. Zabývá se spotřební kulturou, jejími formami ve smyslu zvulgarizovaného používání výtvarných prostředků.Abstract:
The work opens up the topic of experience in terms of aesthetic values and its current pop culture phenomena of consumerism. It charts and confronts new mainstream trends emerging through social networks and the Internet in general. It refers to the impersonal approach to experience and degradation of aesthetic perception. It deals with consumer culture, its forms in a sense of vulgar use of Art resources …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2014
Zveřejnit od: 26. 6. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Doc. Mgr. Vladimír Havlík
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MALIŠ, Martin. "Gastronomické mystérium" - současné fenomény konzumerismu. Olomouc, 2014. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.6.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 6. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Pedagogická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Učitelství výtvarné výchovy pro střední školy a základní umělecké školy
Práce na příbuzné téma
-
Sociální sítě jako prostor pro sdílení gastronomických zážitků
Marek Svízela -
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Někdo maluje květiny a ženy, aby si mohl opatřit co nejvíce jídla.A někdo maluje jídlo, aby mohl ženě koupit květiny.
Katarína KOVÁČOVÁ -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru.
Apolena Jirásková -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru
Tereza Nová -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal
Název
Vložil
Vloženo
Práva