Bc. Eliška Švachová

Bachelor's thesis

ALEs - rizikové látky v potravinách

Ales - hazardous substances in food
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje v teoretické části poznatky o procesu lipoperoxidace při kterém vznikají ALEs, o jejich prekurzorech a jednotlivých látkách. Jsou zde identifikované potraviny, ve kterých se tyto látky vyskytují. Dále jsou zde popsány onemocnění, které jsou dávány do souvislosti s těmito látkami. V praktické části byly popsány výživové vzorce s ohledem na přívod ALEs a navržen teoretický model …more
Abstract:
The bachelor´s thesis summarizes the theory of knowledge about the process by which lipid peroxidation produced ALEs. Next speak about their precursors and about individual substances. These text also identify typical food in which those substances are present. Further described diseases that have been associated with these substances. The practical part of the thesis describes dietary patterns, with …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2016
  • Supervisor: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
  • Reader: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian