Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti – Michaela Voborníková
Michaela Voborníková
Bachelor's thesis
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
The Gastronomic specification and Sensory Properties of wines typical for the Southern Moravia region
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké …viacAbstract:
The bachelor's thesis focuses on Slovácko culture connected with the tradition of serving wine and food, history and terrior of this area. Furthermore, it is engaged in the production of wine, which includes, after harvesting the vine, wine processing, fermentation, wine training and subsequent final bottling of the wine. In the next section you will find the chemical composition of grapes and wine …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Voborníková, Michaela. Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček -
Víno a gastronomie
Petra KUČEROVÁ -
Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii
Nikola Zapletalová -
Tvorba výukového modulu v rámci celoživotního vzdělávání v gastronomii Cesta vína z vinice na náš stůl
Ludmila Karasová -
Charakteristika vídeňské gastronomie
Veronika BORŽENSKÁ -
Analýza trhu vína v ČR
Anisa Nagina -
Víno jako součást kreativní gastronomie z hlediska analýzy vhodných kombinacích vín s pokrmy
Eva BARTÁČKOVÁ -
VÍNO, JEHO VÝZNAM A POUŽITÍ V GASTRONOMII
Radka Lukůvková