Vývoj nových pšeničných nápojů se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek – Bc. Jakub Tesař
Bc. Jakub Tesař
Master's thesis
Vývoj nových pšeničných nápojů se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek
Development of new wheat beverages with increased content of health beneficial substances
Anotácia:
Pšenice setá patří mezi nejpěstovanější plodiny pro lidskou výživu. Tato diplomová práce byla věnována problematice pšenic s netradiční barvou obilky, barevným pšenicím. Bylo definováno její složení, které oproti běžně používaným pšenicím je obohaceno o antioxidační látky, které by mohly mít příznivý vliv na lidské zdraví v závislosti na výrobě nových pšeničných nápojů. Obsah zdraví prospěšných látek …viacAbstract:
Common wheat is one of the most cultivated crops for human consumption. This diploma thesis has dealt with the issue of wheat with a non-traditional color of grain, colored wheat. Its composition has been defined, which, compared to commonly used wheat, is enriched with antioxidants that could have a beneficial effect on human health considering use in new wheat beverages. The content of healthy …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TESAŘ, Jakub. \textit{Vývoj nových pšeničných nápojů se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/cdfn72/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Zařazení barevné pšenice do krmné dávky brojlerů
Marie Zahradníčková -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Sledování antioxidační aktivity u laboratorního potkana při zkrmování barevné pšenice Konini
Veronika Holeksová -
Využití isogenních linií barevné pšenice v pokusech s laboratorními potkany
Tereza Hadincová
Názov
Vložil
Vložené
Práva