Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa – Michaela Myšková
Michaela Myšková
Bakalářská práce
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Characteristics of muscle fibers in relation to meat quality
Anotace:
Tato práce byla zpracována na základě studia odborné literatury a zahrnuje všeobecné informace o morfologii a fyziologii kosterní svaloviny hospodářských zvířat a o faktorech působících na vlastnosti svalových vláken, a tím i na kvalitu masa. Dále obsahuje informace o kvalitativních a kvantitativních ukazatelích jatečné hodnoty a o jakostních odchylkách, které se mohou u vepřového masa vyskytovat.Základní …víceAbstract:
This bachelor thesis was written based on the study of reference books and covers the general information about the morphology and physiology of the skeletal muscle of livestock animals as well as information about the factors that affect the properties of the muscle fibres and therefore also the quality of the meat. Moreover, it contains information about the qualitative and quantitative indicators …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MYŠKOVÁ, Michaela. \textit{Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/cdnxsv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Histologická analýza kosterní příčně pruhované svaloviny skotu.
Marek Vavřík -
Vztah mezi kvantitativními a kvalitativními ukazateli jatečné hodnoty a charakterisitkou svalových vláken u prasat
Aneta Trochtová -
Vliv způsobu kastrace prasat na růst, jatečnou hodnotu a kvalitu vepřového masa
Josef Chalupa -
Vyhodnocení jatečné hodnoty prasat chovaných na rodinné farmě
Lucie Hladká -
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Možnosti zapojení zemědělského podniku do komoditní vertikály jatečná prasata/vepřové maso
Vítězslav Škoda -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva