Polina Nadtochaeva

Bachelor's thesis

Využití ligninolytických enzymů v potravinářství

Uses of ligninolytic enzymes in the food industry
Abstract:
Ligninolytické enzymy jsou enzymy produkované dřevokaznými houbami a díky své vysoké reakční aktivitě a nízké specifitě se v poslední době staly důležitými enzymy pro biotechnologické využití. Tato práce stručně popisuje nejdůležitější ligninolytické enzymy a jejich reakční mechanismy a shrnuje způsoby využití těchto enzymů v potravinářském průmyslu. Velká pozornost je věnována biosenzorům, které se …more
Abstract:
Ligninolytic enzymes are produced by wood-decaying fungi, and due to their high reactivity and low specificity, they have recently become important enzymes for biotechnological use. This thesis briefly reviews the most important ligninolytic enzymes and their reaction mechanisms and summarizes the ways of using these enzymes in the food industry. Great attention is paid to biosensors, which are used …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta