Vliv nejnovějších poznatků vědy z oblasti výživy na kvalitu stravování – Bc. Diana Reichelt
Bc. Diana Reichelt
Master's thesis
Vliv nejnovějších poznatků vědy z oblasti výživy na kvalitu stravování
The influence of the newest scientific research in nourishment on the quality of alimentation
Abstract:
Tato diplomová práce popisuje teoretické požadavky na skladbu stravy a její základní složky, požadavky na kvalitu stravy a především vliv výživy na zdraví lidského organizmu. Nových poznatků ovlivňujících kvalitu stravování je mnoho. Pokud je ale pozorujeme z určitého aspektu, existuje mezi nimi určitá spojitost. Proto jsou pro snadnější orientaci rozděleny na několik základních segmentů. V analytické …moreAbstract:
This master´s dissertation describes the theoretical requirements for nourishment composition and its basic components, alimentation quality requirements and especially the influence of nutrition on the health of the human body. There are many new findings that influence the quality of alimentation. But if we observe them from certain aspect, there is some connection among them. That is the reason …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 6. 2016
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/9631/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 9. 2016
- Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
- Reader: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Theses on a related topic
-
Management řízení na úseku technologického zpracování potravin se zaměřením na restaurace Ambiente
David Janáček -
Historický vývoj stravování se zaměřením na plýtvání potravin
Quynh Tranová -
Návrh inovace technologické linky na zpracování odpadů z kuchyní, stravoven a výroben potravin
Petr Kotalík -
Městské zemědělství, jeho formy, produkce a alternativní distribuce potravin v lokalitě Praha 3
Helena Blažejová -
Výběr potravin a stravování osob s laktózovou intolerancí
Veronika Šorsáková -
Kvalita stravování dětí a mladistvých ve speciálních školských zařízeních
Iva Mikulášková -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Srovnání kvality stravování ve vybraných základních školách na Vysočině a v Jihomoravském kraji
Dagmar VEVERKOVÁ