Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky – Alžběta Kosařová
Alžběta Kosařová
Bakalářská práce
Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky
Dairy product with the addition of cow whey
Anotace:
Syrovátka neboli mléčné sérum je žlutozelená, čirá chuťově lehce kyselá tekutina, vznikající při výrobě sýra v poměru syrovátky a sýra 9:1 nebo výrobě tvarohu a kaseinů. Má vysoký nutriční potenciál díky nízké kalorické hodnotě a obsahu vitaminů, bílkovin s vysokou biologickou hodnotou a minerálních látek. Spojení syrovátky se zdravým životním stylem, lepším fyzickým výkonem, terapeutickými účinky …víceAbstract:
Whey, or milk plasma, is a yellowish green, clear, slightly sour fluid, which is produced as a byproduct of cheese production, the ratio between whey and cheese being 9:1, or during production of cottage cheese and casein. It has high nutritious potential due to low caloric energy and due to its contents of vitamins, high-biological-value proteins, and minerals. Numerous studies have shown a link between …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOSAŘOVÁ, Alžběta. \textit{Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ck85ms/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko
Název
Vložil
Vloženo
Práva