Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků – Bc. Denisa Vanišová
Bc. Denisa Vanišová
Bachelor's thesis
Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků
Changes in the content of probiotic bacteria during the storage of selected dairy products
Abstract:
Teoretická část bakalářské práce se zabývá shrnutím literatury o probiotických mikroorganismech. Popisuje, jakými mechanismy modulují zdraví hostitele a jak mohou být využity v prevenci a léčbě různých onemocnění. Zaměřuje se na to, jaké faktory při výrobě a skladování ovlivňují životaschopnost probiotik ve fermentovaných mléčných výrobcích, a jakými metodami může být jejich životaschopnost zvýšena …moreAbstract:
The theoretical part of this bachelor theses contains a summary of literature on pro-biotic microorganisms. It describes the mechanisms of action by which probiotics modulate health of the host and how they can be used in prevention and treatment of various diseases. It further focuses on which factors during production and storage affect the viability of probiotics in fermented dairy products and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2021
Identifier:
https://is.muni.cz/th/atagc/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2021
- Supervisor: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.
- Reader: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VANIŠOVÁ, Denisa. \textit{Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Medicine. 2021. Available from: https://theses.cz/id/cmygnk/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku
Iveta Černošková -
Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů
Lenka HRDOVÁ -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK