Bc. Denisa Vanišová

Bachelor's thesis

Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků

Changes in the content of probiotic bacteria during the storage of selected dairy products
Abstract:
Teoretická část bakalářské práce se zabývá shrnutím literatury o probiotických mikroorganismech. Popisuje, jakými mechanismy modulují zdraví hostitele a jak mohou být využity v prevenci a léčbě různých onemocnění. Zaměřuje se na to, jaké faktory při výrobě a skladování ovlivňují životaschopnost probiotik ve fermentovaných mléčných výrobcích, a jakými metodami může být jejich životaschopnost zvýšena …more
Abstract:
The theoretical part of this bachelor theses contains a summary of literature on pro-biotic microorganisms. It describes the mechanisms of action by which probiotics modulate health of the host and how they can be used in prevention and treatment of various diseases. It further focuses on which factors during production and storage affect the viability of probiotics in fermented dairy products and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2021
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.
  • Reader: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta