Mikroflóra kysaných mléčných výrobků. – Tomáš Horňák
Tomáš Horňák
Bakalářská práce
Mikroflóra kysaných mléčných výrobků.
Microflora of Fermented Dairy Products
Anotace:
Kysané mléčné výrobky jsou produkty vyrobené z mléka, pomocí fermentace bakteriemi mléčného kvašení. Tato fermentace se nazývá mléčné kvašení a jejím hlavním výsledkem je přeměna laktózy na kyselinu mléčnou. Současně dle typu mléčné fermentace, použitých bakterií a podmínek kvašení vznikají i různé další látky, které mají senzorický či nutriční význam. Mezi nejdůležitější výrobky patří jogurty a jogurtová …víceAbstract:
Fermented dairy products are made from milk fermantation, using lactic acid bacteria. This fermentation is called lactic acid fermentation and its main result is the conversion of lactose into lactic acid. Simultaneously, according to the type of lactic acid fermentation, bacteria used, and fermentation conditions, various substances with sensory and nutritional significance are made. The most important …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 3. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Extraction of lactic acid from aqueous solutions at high pH value using supported liquid membrane equipment
Tomáš Kracík -
Synthesis and functionalization of poly(lactic-co-glycolic acid) for preparation of nanoparticles and microspheres for medical applications
Adam Baláž -
The effect of impurities on the properties of the lactic acid polycondensates
Pavel KUCHARCZYK -
Mikrobiální produkce kyseliny mléčné nebo kyseliny máselné
Marek Drahokoupil
Název
Vložil
Vloženo
Práva