Tereza Jehličková

Diplomová práce

Selektivní stanovení bifidobakterií v potravních doplňcích a mléčných kysaných výrobcích

Selective enumeration of bifidobacteria in food supplements and fermented milk products
Anotace:
Tato práce "Selektivní stanovení bifidobakterií v potravních doplňcích a mléčných kysaných výrobcích" je orientována na otestování médií určených ke kvantifikaci rodu Bifidobacterium a navržení nových, druhově specifických médií určených pro druhy Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum a Bifidobacterium breve. V této práci byly otestovány čisté kultury rodu Bifidobacterium, dále 16 komerčně …více
Anotace:
breve se jako perspektivní jeví médium obohacené o sorbitol, manitol a mupirocin. Poslední část této práce je věnovaná ověření informací uvedených na obalech komerčně dostupných probiotických preparátů, tedy ověření faktu, zda se informace uvedené na obalech shodují s výsledky identifikace izolátů z těchto výrobků provedené v rámci této práce. Deklarované druhy bifidobakterií byly identifikovány, ale …více
Abstract:
The aim of this study, "Selective enumeration of bifidobacteria in food supplements and fermented milk products" was to test media designed for quantification of the genus Bifidobacterium and also preparing new species-specific media for Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum and Bifidobacterium breve species. In this study, the pure culture of Bifidobacterium as well as 16 commercially available …více
Abstract:
edium enriched by sorbitol, mannitol, and mupirocin. The last aim of this study was verification of the information on the packaging of commercially available probiotics, thus verifying the fact that the information on the packaging are in line with the results of identification of isolates of these products made in this study. Declared bifidobacteria species were identified, but in some cases other …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Vojtěch Rada, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ct62sn ct62sn/2
13. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
13. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.