Václav Žatecký

Bakalářská práce

Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)

Comparison of analytical techniques in determination of bitter acids in hop (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Anotace:
Chmel je od nepaměti považován za významnou plodinu, zejména využívanou v potravinářství (při výrobě piva). Tato rostlina je zdrojem mnoha biologicky a senzoricky aktivních látek. Mezi významné obsahové látky, jenž jsou zodpovědné za typickou hořkou chuť chmele, partří alfa- a beta-hořké kyseliny. Dodnes bylo popsáno relatvině mnoho metodických přístupů pro měření obsahu hořkých kyselin ve chmelu. …více
Abstract:
Hops is considered to be a significant crop, especially used in the food industry (beer production) . This plant is the source of many biologically and sensitively active substances. Among the important substances that are responsible for the typical bitter taste of hops, the portions of alpha and beta-bitter acids. To date, a lot of methodological approaches have been described to measure the content …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
  • Oponent: Markéta Houdková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses cu73ho cu73ho/2
18. 4. 2019
Složky
Soubory
Mach, J.
21. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.