Bc. Marika Lhotská, DiS.

Diplomová práce

Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků

Possibilities of Reducing Biogenic Amines Content by Cultures Used in the Production of Fermented Meat Products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá biogenními aminy, možností snížení jejich obsahu za pomocí mikrobiálních kultur. Cílem práce bylo otestovat 18 gram-pozitivních mikrobiálních kultur používaných při výrobě fermentovaných masných výrobků a hledání kultur, které jsou schopné degradovat biogenní aminy v závislosti na dostupnosti živin. Jako významnými degradéry se ukázaly 3 mikrobiální kultury s komerčními názvy …více
Abstract:
Diploma thesis deals biogenic amines, the possibility of reducing the content of biogenic amines using microbial cultures. The aim of the thesis was to test 18 gram-positive microbial cultures used in the production of fermented meat products and to search for cultures that are able of degrading biogenic amines depending on nutrient availability. Important microbial cultures were 3 cultures with commercial …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lhotská, Marika. Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe