Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků – Bc. Marika Lhotská, DiS.
Bc. Marika Lhotská, DiS.
Diplomová práce
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků
Possibilities of Reducing Biogenic Amines Content by Cultures Used in the Production of Fermented Meat Products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá biogenními aminy, možností snížení jejich obsahu za pomocí mikrobiálních kultur. Cílem práce bylo otestovat 18 gram-pozitivních mikrobiálních kultur používaných při výrobě fermentovaných masných výrobků a hledání kultur, které jsou schopné degradovat biogenní aminy v závislosti na dostupnosti živin. Jako významnými degradéry se ukázaly 3 mikrobiální kultury s komerčními názvy …víceAbstract:
Diploma thesis deals biogenic amines, the possibility of reducing the content of biogenic amines using microbial cultures. The aim of the thesis was to test 18 gram-positive microbial cultures used in the production of fermented meat products and to search for cultures that are able of degrading biogenic amines depending on nutrient availability. Important microbial cultures were 3 cultures with commercial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LHOTSKÁ, Marika. \textit{Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/cue3ul/.
Jak správně citovat práci
Lhotská, Marika. Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor