Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy – Bc. Petr Bartošek
Bc. Petr Bartošek
Master's thesis
Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy
The Influence of roasting degree on selected parameters of coffee
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem stupně pražení na fyzikálně - chemické vlastnosti kávy (vlhkost, propražek, pH nálevu, obsah kofeinu, barva, velikost částic) a na senzorický profil takto připravených káv. V rámci studie bylo analyzováno 10 vzorků káv druhu Arabika a Robusta různého zeměpisného původu, včetně druhu Robusta zpracovaného metodou vysokotlakého napařování a také bezkofeinové kávy …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of the roasting degree on the physico - chemical properties of coffee (moisture, weight loss, pH, caffeine content, color, particle size) and on the sensory profile of such prepared coffees. Ten samples of Arabica and Robusta coffees of various geographical origins, including the mild steamed Robusta coffee as well as decaffeinated coffee were analysed in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bartošek, Petr. Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv
Kateřina Dokládalová -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Analýza lipidového složení pražené a nepražené kávy
Veronika Kropáčková -
Analýza polycyklických aromatických uhlovodíků ve vzorcích pražené kávy pomocí HPLC s fluorescenční detekcí
Pavol Ďurč -
SWOT analýza vybrané organizace
Natálie Danková -
Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy
Michaela Zimová -
Analýza spotřebitelského chování při nákupu kávy ve Zlínském kraji
Karolína Hrdličková