Bc. Kateřina Dokládalová

Diplomová práce

Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv

Influence of Preparation and Grinding on Physicochemical Parameters of Varieties Coffees.
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu přípravy a hrubosti mletí výběrových káv na jejich fyzikálně-chemické parametry. Jako způsob přípravy byly zvoleny metody jako espresso, french press, aeropress a cold brew. U takto připravených kávových nápojů byly stanoveny - obsah kofeinu, kyseliny chlorogenové, antioxidační aktivita, celkový obsah polyfenolických látek, elektrická vodivost, pH a velikost …více
Abstract:
This diploma thesis is focused on the study of the influence of preparation and coarseness of grinding specialty coffees on their selected physico-chemical parameters. Methods such as espresso, french press, aeropress and cold brew were chosen as the methods of preparation. In these caffeinated beverages were determined - content of caffeine, chlorogenic acid, antioxidant activity, total polyphenolic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Dokládalová, Kateřina. Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe